Soru ve Cevaplar

Dünyanın En Yüksek Binası: Nerede ve Kaç Metre?

Dünyanın en yüksek binası, 828 metre yüksekliğiyle Burç Halife olarak bilinen Dubai’deki Burç Halife’dir.

Dünyanın en yüksek binası, şu anda Burj Khalifa adlı gökdelen ile Dubai’de bulunuyor. Bu göz alıcı yapı, tam 828 metre yüksekliği ile dünyanın en üst noktasına ulaşıyor. Burj Khalifa, modern mimari ve teknolojinin bir harikası olarak kabul ediliyor ve ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunuyor. Bu devasa bina, Emirlikler‘deki Dubai şehrinin sembolü haline gelmiştir. Burj Khalifa’nın inşası, 5N1K mantığına dayanarak büyük bir ekip ve kaynak gerektirmiştir. Bu yapı, dünya çapında büyük bir ilgi görmekte ve turistler için popüler bir cazibe merkezi olmaktadır. Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’yı ziyaret etmek, unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa, Dubai’de yer alıyor ve 828 metre yüksekliğe sahip.
Burj Khalifa, Dubai‘de konumlanmış ve 828 metrelik bir yüksekliğe sahiptir.
Burj Khalifa, 828 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binasıdır.
Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, Dubai‘de bulunmaktadır.
Burj Khalifa, dünyanın en yüksek binası olup 828 metre uzunluğundadır.
  • Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa, Dubai’de yer alıyor ve 828 metre yüksekliğe sahip.
  • Burj Khalifa, Dubai‘de konumlanmış ve 828 metrelik bir yüksekliğe sahiptir.
  • Burj Khalifa, 828 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binasıdır.
  • Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, Dubai‘de bulunmaktadır.
  • Burj Khalifa, dünyanın en yüksek binası olup 828 metre uzunluğundadır.

Dünyanın en yüksek binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek binası şu anda Dubai’deki Burj Khalifa’dır. Burj Khalifa, 828 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası unvanını elinde tutmaktadır. Binanın yapımı 2004 yılında başlamış ve 2010 yılında tamamlanmıştır. Burj Khalifa, gökdelen olarak bilinir ve içinde ofisler, otel odaları, restoranlar ve gözlem terasları bulunur.

Dünyanın en yüksek ikinci binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek ikinci binası şu anda Şanghay’daki Shanghai Tower’dır. Shanghai Tower, 632 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek ikinci binasıdır. Binanın yapımı 2008 yılında başlamış ve 2015 yılında tamamlanmıştır. Shanghai Tower, çok amaçlı bir yapıdır ve içinde ofisler, otel odaları, alışveriş merkezleri ve gözlem terasları bulunur.

Dünyanın en yüksek üçüncü binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek üçüncü binası şu anda Makao’daki Macau Tower’dır. Macau Tower, 338 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek üçüncü binasıdır. Binanın yapımı 1998 yılında başlamış ve 2001 yılında tamamlanmıştır. Macau Tower, turistik bir yapıdır ve içinde gözlem terasları, restoranlar, tiyatrolar ve eğlence alanları bulunur.

Dünyanın en yüksek dördüncü binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek dördüncü binası şu anda Dubai’deki One World Trade Center’dır. One World Trade Center, 541 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek dördüncü binasıdır. Binanın yapımı 2006 yılında başlamış ve 2014 yılında tamamlanmıştır. One World Trade Center, ofisler, restoranlar, alışveriş merkezleri ve gözlem terasları gibi farklı işlevlere sahip bir yapıdır.

Dünyanın en yüksek beşinci binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek beşinci binası şu anda Guangzhou’daki CTF Finance Centre’dır. CTF Finance Centre, 530 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek beşinci binasıdır. Binanın yapımı 2010 yılında başlamış ve 2016 yılında tamamlanmıştır. CTF Finance Centre, ofisler, otel odaları ve alışveriş merkezleri gibi farklı işlevlere sahip bir yapıdır.

Dünyanın en yüksek altıncı binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek altıncı binası şu anda Tianjin’deki Tianjin CTF Finance Centre’dır. Tianjin CTF Finance Centre, 530 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek altıncı binasıdır. Binanın yapımı 2013 yılında başlamış ve 2019 yılında tamamlanmıştır. Tianjin CTF Finance Centre, ofisler, otel odaları ve alışveriş merkezleri gibi farklı işlevlere sahip bir yapıdır.

Dünyanın en yüksek yedinci binası nerede ve kaç metre?

Dünyanın en yüksek yedinci binası şu anda Shenzhen’deki Ping An Finance Center’dır. Ping An Finance Center, 599 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek yedinci binasıdır. Binanın yapımı 2010 yılında başlamış ve 2017 yılında tamamlanmıştır. Ping An Finance Center, ofisler, otel odaları ve gözlem terasları gibi farklı işlevlere sahip bir yapıdır.

Bu yazı ne kadar faydalı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk puan veren siz olun.

admin

Merhaba! Admin olarak, en güncel bilgileri paylaşmayı hedefleyen bir yazar olduğunuz için övgüye değer bir amaç izliyorsunuz. Bilginin herkesin erişimine açık olması gerektiğine inanmak, toplumun gelişimi ve ilerlemesi için önemli bir adımdır. Bu yüzden harika içerikleri senin için yazıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

SİTEYE GİRİŞ İÇİN TIKLA...

YENİ ADRES İÇİN TIKLA...

HEDİYE BONUS İÇİN TIKLA....

Bu kapanacak 15 saniye

Kapat X
Kapat X
Kapat X
Kapat X
Betwoon
Palacebet
Cratosroyalbet
Grandpashabet
Tipobet
Betwild
Masterbetting
Betpublic